Newsletter

Во чест на Каталонија

Availability: In stock
Delivery date: 1-2 days
Manufacturer: Ikona Publishing
Author:
Number of Pages:
Publish Year:
Dimensions:
ISBN:
Language:
Book cover:
349,00 ден.
449,00 ден.

„Секоја реченица којашто што ја имам напишано од 1936 година па наваму, директно или индиректно, е напишана против тоталитаризмот и за демократскиот социјализам, онака како што јас го разбирам.“

Така пишува Орвел, следејќи ги своите искуства како член на милицијата во Шпанската граѓанска војна, коишто се забележани во Во чест на Каталонија. Тој овде, со полна сила на неговата хуманост, страст и јасност, со горчлив интензитет ги опишува светлите надежи и циничните предавства на таа хаотична епизода.

Воена приказна којашто истовремено е и брутално искрена и лирски прекрасна.
Daily Telegraph

Customers who bought this item also bought

Животинска фарма

Животинска фарма
349,00 ден.

1984

499,00 ден.