Newsletter

1984

Availability: In stock
Delivery date: 1-2 days
Manufacturer: Ikona Publishing
ISBN:
Author:
Publish Year:
Number of Pages:
Dimensions:
Book cover:
Language:
499,00 ден.

Романот 1984 е најдоброто дело на Џорџ Орвел. Претставува визија за тоталитарната држава, во која човекот е потполно деградиран како личност, каде што владеат беда и глад, каде што историјата се фалсификува и каде што човечките вредности цинично се сведени на најнизок степен. Ова е протест на писателот против овие тенденции коишто може да ја насочат историјата во тој правец. И не само протест туку и предупредување.

Customers who bought this item also bought

Животинска фарма

Животинска фарма
349,00 ден.

Во чест на Каталонија

349,00 ден. 449,00 ден.

Носталгија

Носталгија
349,00 ден.