Raleva-Adolescencija

Адолесценција, криза, семејство

Оваа книга обединува две области, развојната психопатологија и областа на системската семејна теорија, во која се обработува мошне важна и актуелна тема – кризните состојби во адолесцентниот животен период и нивната рефлексија врз семејното функционирање. Резултатите од истражувањето кое е спроведено на семејства со адолесцентен член се особено релевантна научна основа за востановување на психосоцијални програми за превенција и рана интервенција во случај на психолошка криза и ризично однесување на младите.
– Проф. д-р Стојан Алексиевски

370 ден

Автор: Марија Ралева
Издавач: Магор
Димензии: 16,5*23,5 cm
Тежина: 200 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил