АКО ТОА Е ЉУБОВ

330 ден

Автор: Михајло Пантиќ
Издавач: Икона
Димензии: 188 стр. 13х20 cm
Тежина: 200 гр.
ОПИС

Ако тоа е љубов, е книга за љубовта во сите нејзини облици и можности, за љубовта како спасение, но и како второ лице на празнината и на очајот, за разните видови на љубов, но често и за феноменот на нејзината превртена слика, како во огледало.


Овие впечатливи приказни за љубовта и смртта, раскажуваат за елементарните нешта, но и за она што е недофатливо и неискажливо во секојдневието. Расказите на Пантиќ ни донесуваат искуство раскажано во просветлувачките моменти на спознанието.


СОДРЖИНА

МЕЃУ ЅВЕРОВИТЕ
АКО ТОА Е ЉУБОВ
ПИСМО ОД 1999-та.
ШЛАКАНИЦАТА НА ГОРЈАНА ПОТОКАР
ЖЕНА ВО МАШКИ ЧЕВЛИ
МАЧКИ
ПРЕТПРАЗНИЧНА ВЕЧЕР
КРАТОК ИЗЛЕТ
НАЈОРГАНИЗИРАНАТА ЖЕНА НА СВЕТОТ
КРАЈ НА ЧАСОТ
КАКО ЛИЛЈАНА ГО СРЕТНА ЃАВОЛОТ
ЦРНА САБОТА
ТАТАРИН ВО МЕТРО
СТАПКИТЕ НА ГРГУР НИНСКИ
ЗГРАДАТА КОЈАШТО ЧЕСТО ЈА СОНУВАМ
БОЖЕ ОСТАВИ МЕ ДА УЖИВАМ ВО ЧЕТВРТОКОТ

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber