АНА ФРАНК

Поднаслов: Дневник

150 ден

Автор: Ана Франк
Издавач: Херои
Димензии: 96стр. 13х20 cm
Тежина: 100 гр.
ОПИС

Длабоко трогателен и незаборавен портрет на обична, а сепак извонредна тинејџерка. Првиот објавен пред повеќе од шеесет години, Дневникот на една млада девојка стигна до милиони млади луѓе низ целиот свет. Во јули 1942 година, тринаесетгодишната АНА Франк и нејзиното семејство, бегајќи од окупацијата, се криеја во Амстердам. Во текот на следните две години Ана живописно ги опишува фрустрациите од живеењето толку блиску еден до друг во просторот, нејзините мисли, чувства и копнежите додека расте. Нејзиниот Дневник завршува нагло кога, во август 1944 година, сите беа предадени. Од објавувањето во 1947 година, Дневникот на АНА ФРАНК го прочитале десетици милиони луѓе

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber