Aspekti-na-karikaturata_Tode-Blazevski

Аспекти на карикатурата

Аспекти на карикатурата е збирка есеи во кои се синтетизираниличното искуство на авторот како карикатурист и неговите повеќегодишни истражувања на неколку сегменти од теоријата на карикатурата. Активно и континуирано цртајќи ги своите карикатури, Тоде Блажевски не се задоволил само со нивното цртање и објавување, туку своето љубопитство како карикатурист-истражувач го насочил кон посуптилните тајни на теоријата на карикатурата, барајќи и наоѓајќи одговори на одредени прашања што си ги поставувал додека ги работел своите карикатури.

Со појавата на овој труд се пополнува една празнина во милјето натеориските проучувања на уметноста во Македонија. Со овиеистражени сегменти од теоријата на карикатурата се гледа несомнениот и значаен придонес на Блажевски не само во теоријата на карикатурата, туку и во теоријата на уметноста воопшто..

250 ден

Автор: Тоде Блажевски
Издавач: Магор
Димензии: 20*20 cm
Тежина: 110 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?