АТМОСФЕРИ

199 ден

Автор: Петар Цумтор
Издавач: Икона
Димензии: 96стр. 13х20 cm
Тежина: 100 гр.
ОПИС

Помеѓу градбите на Петер Цумтор и нивната околина постои некаква размена, давање и земање. Некој вид на внимателност. Облагородување. Зборовите како атмосфера и расположение неминовно ни доаѓаат на ум кога сме очи в очи со архитектурата на Цумтор; совршено искалениот осет со кој се изградени неговите простори веднаш се пренесува на набљудувачите, жителите, посетителите и непосредното соседство.

 

 

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber