Teska-nokj_Lidija-Kapusevska-Drakulevska

Тешка ноќ – антологија на современиот македонски фантастичен расказ

Книгата на проф. Капушевска-Дракулевска е исклучително темелен и сеопфатен преглед на различните тенденции, тематските преокупации и мотивски варијации на фантастичниот расказ во македонската литература. Во книгата се вклучени раскази од автори од сите генерации македонски писатели, меѓу нив: Петре М. Андреевски, Влада Урошевиќ, Митко Маџунков, Славко Јаневски, Јадранка Владова, Ермис Лафазановски, Владимир Мартиновски, Блаже Миневски, Драги Михајловски, Александар Прокопиев, Оливера Ќорвезироска…

190 ден

Автор: Лидија Капушевска-Дракулевска
Издавач: Магор
Димензии: 14*20,5 cm
Тежина: 360 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил