Бедни луѓе

Приказна за топлата човечка љубов што ги надминува границите на секоја несреќа. За љубовта што го тера човек да ги потроши и последните пари за да купи цвеќе и да израдува некого, да го подели со некого единственото парче леб и да се лиши од најнеопходното за да помогне некому. Најпосле, не е богат оној кој многу има, туку оној кому малку му треба, оној кој им се радува на малите работи и кој кога дава нешто, го дава од срце.

200 ден

Автор: Фјодор М. Достоевски
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил