hrana

Вистини и лаги за храната

– Дали се плашите од маснотии и висок холестерол?
– Мислите ли дека црвеното месо, јајцата и маснотиите од животинско потекло се опасни за срцето, а дека житата се здрава храна?
– Дали верувате дека ќе ослабете само ако „јадете помалку и се движите повеќе“?

Вистини и лаги за храната е книга која превртува наопаку сè што досега сме знаеле, или сме верувале дека знаеме, за влијанието на исхраната врз здравјето. Оваа книга комплетно и јасно ги опишува проблемите на модерната исхрана и нуди едноставни решенија – не само за регулација на телесната тежина туку и за подобрување на нашето здравје.

Меѓу другото, од неа ќе дознаете:
-која е човековата природна, изворна храна и што јаделе луѓето пред епидемијата на модерните болести;
-како митот за штетноста на маснотиите придонесе за развојот на модерните болести;
-дали житата се навистина здрава храна или само профитабилна храна;
-за глутенот, скриениот предизвикувач на многу болести;
-која храна нè убива, а која нè лекува;
-како да слабеете без чувство на глад и притоа да го зачувате доброто здравје;
-како да се изборите против кандидата – епидемијата на модерното време;
-кои комерцијални интереси се кријат зад официјалните прехранбени препораки;
-за подемот на прехранбената револуција.

400 ден

Автор: Анита Шупе
Издавач: Три
Димензии: 14*21 cm
Тежина: 210 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил