Voinstvenoto-perce_Tode-Risto-Blazevski

Воинственото перце

Тоде Блажевски е карикатурист, хуморист, есеист и аниматор. Роден е во 1948 година во Скопје. Дипломирал на Правниот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Неговите карикатури, стрипови, цртежи, хуморески, афоризми и есеи се објавувани во голем број весници: Студентски збор, Остен, Млад борец, Нова Македонија, Вечер, Бирлик, Република, Комунист, Трудбеник, Просветен работник, Металург итн.

Досега одржал три самостојни и бил претставен на сто и десет групни изложби во земјата и странство.

250 ден

Автор: Тоде Блажевски
Издавач: Магор
Димензии: 20*20 cm
Тежина: 100 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил