ВО ЧЕСТ НА КАТАЛОНИЈА

449 ден

Автор: Џорџ Орвел
Издавач: Икона
Димензии: 276 стр. 13х20 cm
Тежина: 300 гр.
ОПИС

Целото искуство да бидеш погоден од куршум е многу интересно и мислам дека вреди да се опише во детали.

Постојат прилики кога се исплати да се бориш и да бидеш победен отколку да не се бориш воопшто

Целата воена пропаганда, сите извици, лаги и омраза, доаѓаат секогаш од луѓе кои не се борат.

Од некоја причина, сите најдобри матадори беа фашисти.

Секој ред од сериозните работи што ги напишав од 1936 г. е директно или индиректно напишан против тоталитаризам и демократски социјализам, како што јас го разбирам”.

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber