vreme

Време

Ридигер Зафрански, еден од највлијателните германски интелектуалци, во својата најнова книга го истражува времето како феномен кој денес го дефинира современиот човек. Зафрански почнува од денешната состојба во светот на модерните медиуми, во кој брзината на размена на информации, на мислење и на доживување целосно го изместува поимот време. Тргнувајќи од оваа точка, Зафрански прави спој меѓу егзактните науки (физиката и хемијата) и филозофијата на времето. Неговите размисли допираат до темите на политиката, економијата, уметноста, социологијата, сето тоа поврзувајќи го со теориите на Ајнштајн и Хокинг.

„Време“ е специфично напишана книга, која разработува тешка тема, но на разбирлив и заводлив начин. Авторот успешно зборува за некои од клучните научни и филозофски концепции, а притоа не завлегува во академизам, туку го држи вниманието на читателот како да се работи за авантуристички роман.

„Ова е една од книгите што се читаат со молив во раката. На крајот ќе ви останат малку реченици кои не сте ги подвлекле.“ Ди велт

280 ден

Автор: Ридигер Зафрански
Издавач: Три
Димензии: 14*20,5 cm
Тежина: 200 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил