Cherchil-T1-T2

Втора светска војна, том 1 и 2

Како премиер на Велика Британија од 1940 до 1945 г., Винстон Черчил не беше само еден од најмоќните водачи во Втората светска војна, туку еден и од најелоквентните гласови против нацистичката тиранија. Неговите епски прикажувања на овие времиња, исклучителни во својот огромен обем и проникливоста, нудат непроценливо согледување на главните настани на XX век.

„Малку книги и припаѓаат на категоријата големи настани, а оваа е една од нив.“

Њујорк тајмс

„Интелигенција за водење, продлабочено чувство за историјата и талент за јазикот никогаш претходно виден кај луѓето со врвна моќ.“

Винсент Шин

„Врвно дело на историографското пишување, богато, зачинето, а заокружено со хумор и остроумност.“

Њујоркер

1,000 ден

Автор: Винстон Черчил
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 600/670 гр.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber