Вчерашниот свет

Многубројни се компетентните и темелни студии посветени на одделни книги, но и на севкупното повеќеслојно дело на Штефан Цвајг. Во сите тие пристапи и оцени секако значајно место зазема делото Вчерашниот свет кое, иако формално автобиографско, во најголема можна мера е слика на едно време, успешен обид да се фрли светлина врз сложената и тешко одгатлива човекова природа, но тоа претставува и залагање за човечност и разбирање, нудење визија за еден подобар и похуман свет, за чие изградување уметникот може мошне многу да придонесе. Раководејќи се од ваквите уверувања и принципи и постапувајќи во согласност со нив, Штефан Цвајг зад себе остави дело поради кое Жил Ромен го прогласи за еден од седумте европски мудреци.

480 ден

Автор: Штефан Цвајг
Издавач: Конгресен Сервисен Центар
Димензии: 371 стр. 13.5 х 20 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил