ГОСПОДАР НА ИМПЕРАТОРИТЕ

Поднаслов: Втора книга од Сарантинскиот мозаик

Во овој, завршен дел од Сарантинскиот мозаик, Гај Гавриел Кеј извонредно вешто ја спојува епската авантура со длабоките размислувања за поврзаноста помеѓу уметноста и моќта и вечната борба на човекот да остави трага зад себе.
Господарот на императорите е прекрасна книга. Не очекував ништо помалку од Гај Гавриел Кеј. – Robert Jordan
ГАЈ ГАВРИЕЛ КЕЈ е роден во Канада. Од 1974 до 1975 година престојува во Оксфорд, каде што му помага на Кристофер Толкин во уредувањето на Силмарилион, чиј автор, таткото на Кристофер, Џ. Р. Р. Толкин, почина во 1973 година. Кеј со своите четиринаесет дела, преведени на повеќе од дваесет и два јазика, ужива углед на водечки романсиер од жанрот на епската фантастика, и редовно се појавува на списоците на најпродавани книги ширум светот.

599 ден

Автор: Гај Гавриел Кеј
Издавач: Икона
Димензии: 588стр. 13х20 cm
Тежина: 600 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил