Градот на сонцето

Градот на сонцето

Томазо КАМПАНЕЛА (1568–1639) поминал 27 години во затвор поради своите смели филозофски концепции. Неговиот Град на сонцето е една од најцелосните и најубавите утопии напишани некогаш – идеална и праведна држава во која приватната сопственост и парите не постојат, а сите луѓе се рамноправни. Идеали што се актуелни и денес и заради кои оваа книга останува секогаш поучна и привлечна за читање.

200 ден

Автор: Томазо КАМПАНЕЛА
Издавач: Ѓурѓа
Димензии: 96стр. 115X185 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил