dve_pernici

Две перници

„Зошто ова не е роман?“ Лидија Димковска „ Постојаното преплетување на најфундаменталните антрополошки категории: животот и смртта, нивната игра на границата на можното и невозможното, постојаната замена на местата, пресоблекувањето во рувото на радоста и тагата, кокетирањето со реалното и надреалното,.. тоа е течението по кое плови читателот низ целава збирка раскази, која, патем, се чита небаре е еден прозен текст, една нарација, еден здив.“ Ермис Лафазановски

300 ден

Автор: Оливера Ќорвезироска
Издавач: Три
Димензии: 12,5*19,5 cm
Тежина: 190 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?