двобој

Двобој

Оваа извонредна психолошка драма внесува во умот и во психологијата секвенца различни ликови, претставувајќи ги сите страни на конфликтите кои се поврзани со брак, неверство, и навлегува во сржта исто како Толстој во „Ана Каренина“. Она што ја прави книгата толку интересна е тоа што сите ликови ги читале најголемите руски класици и ги живеат своите животи според нив. Чехов ги потенцира разликите во поглед на политиката, честа, подкултурите и мажите и жените, моралот, вистината и расудувањето. Секоја реченица и сцена се беспрекорно напишани, а секој лик е целосно развиен и подеднакво важен. Комплексна и совршено развиена приказна што ве тера да сакате повеќе. Дело од прекрасната руска ризница, едно од најдобрите на литературата во 19 век!

300 ден

Автор: Антон Павлович Чехов
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил