ДЕВОЈКАТА ШТО СЕ ОМАЖИ СО ЛАВ

Поднаслов: Африкански народни приказни

299 ден

ISBN: 9786082210346 Категорија , Tag
Автор: Александер МекКол Смит
Издавач: Икоа
Димензии: 160 стр. 13х20 cm
Тежина: 200 гр.
ОПИС

Ќе ја ставам оваа книга на мојата работна маса и ќе ја читам кога нема да имам работа во „Женската детективска агенција бр.1„

г-ѓа Рамоцве

Како може девојка да биде мажена со лав? Како може на човек да му расте дрво од главата? Како може жена да има деца направени од восок? При- казните во оваа прекрасна колекција прават овие прашања да изгледаат едноставно секојдневни, со едноставни и секојдневни одговори.

Овие приказни сѐ уште се прекрасни.

Создавајќи иронично и хумористично место каде што животинските и човечките светови се во допир едни со други, и како и во сите најдобри басни, си понесувате лекција со себе.

Metro

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber