Експеримент

Таа е упорна жена која сака да се пронајде себеси и која ја брани сопствената слобода. Тој е мудар маж кој живее во согласност со Сократовато „Знам дека ништо не знам“. Што ќе произлезе од нивниот експеримент?

Пишуван како своевиден роман на тек на свеста, Експеримент е уникатно книжевно доживување. Специфичен и невообичаен по својата структура, тој е двобој на двајца љубовници кои ги вкрстуваат перата и преку својата приказна создаваат една заедничка. Запишувајќи го текот на мислите врз белата хартија, тие всушност прават истражување на длабочините на човековата душа и на повеќеслојноста на еротската љубов. Низ фрагменти и приказни во кои се преплетуваат множество необични ликови – од Исус Христос до Силвија Плат, Тој и Таа – протагонистите на овој необичен роман – ја раскажуваат љубовта меѓу жената и мажот – сопствената, но и онаа во која секој може да се препознае.

280 ден

Автор: Мирто Азина Хрониди
Издавач: Три
Димензии: 12*20 cm
Тежина: 140 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил