Emocionalna-pismenost

Емоционална писменост

Емоционалната писменост е извор на лична моќ од незаменливо значење за успех во денешниот свет. Во оваа книга се прикажани, по метода чекор по чекор, конкретни вештини за учење на емоционалната писменост – интелигенција со срце!

„Даниел Големан ни укажа на тоа дека интелигенцијата не е само IQ. Клод Стајнер нè учи како да ја развиеме таа интелигенција на срцето, без која IQ е празен.“

Џена Грин, автор на книгата
Во потрага по абонос, крв и снег

„Клод Стајнер во оваа книга успеал да кондензира дваесет години искуство во подучувањето на релативно едноставни, многу ефикасни методи за справување со ужасно сложени психолошки ситуации. Ако доволно голем број од нас го совладаат овој нов јазик, ќе го промениме светот.“

Илејн Арон, автор на книгата
Високо чувствителна личност

„Оваа книга има непроценливо значење, не само за развивањето на емоционалната писменост, туку и за писменоста во партнерските односи; за совладување на вештините кои се неопходни за односи засновани на партнерство, а не на доминација. Јас топло ја препорачувам. Таа претставува неопходна алатка за учење на емпатијата, на одговорноста и способноста за изразување на емоциите врз основа на взаемно почитување.

Ријана Ајслер, автор на книгите Путирот и сечилото
Светите задоволства и Пат кон партнерскиот однос

290 ден

Автор: Клод Стајнер
Издавач: Магор
Димензии: 14*20 cm
Тежина: 300 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?