Estetika-na-isceznuvanjeto

Естетика на исчезнувањето

Отсутноста често се случува за време на појадокот, а испуштената шолја од рака, превртена на масата е нејзина добро позната последица. Отсутноста трае неколку секунди, нејзиниот почеток и крај се нагли. Сетилата остануваат будни, но сепак се затворени за надворешните впечатоци. Бидејќи враќањето се случува набрзина, исто како и заминувањето, прекинатиот говор и гест повторно започнуваат онаму каде се имале прекинато, а свесното време се слепува автоматски, правејќи едно време без видливи прекини.

190 ден

Автор: Пол Вилирио
Издавач: Магор
Димензии: 11*16 cm
Тежина: 120 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?