Етичките учења на Фетулах Ѓулен

Во модерната епоха прашањето на религиската етика е едно од најзначајните светски и духовни аспекти на живеењето. Кај Ѓулен и кај многу други современи етичари, во религиската етика се поврзуваат духовните и световните аспекти на живеењето. Кризата на моралот, големите животни проблеми и страдања, лошите состојби во Природата, многубројните човечки конфликти, раширеното насилство и различните форми на стравови кај луѓето, бараат постојано продлабочено преиспитување на разбирањето на Доброто и Злото. Денес се возобновува етиката. Богатите верски искуства на човештвото посочуваат дека во симбиоза со религијата, етиката може да пронајде значајни вредности и патеки – кои етиката мора да ги бара, а на човештвото му се неопходни.

Кирил Темков

300 ден

Автор: Кирил Темков
Издавач: Магор
Димензии: 14*20 cm
Тежина: 190 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил