Michel-e-topija

Е-топија

Вилијам Мичел е декан на Школата за архитектура и урбанизам на Институтот за технологија во Масачусетс. Тој е автор на книгите Град на битовите, Реконфигурираното око и Логиката на архитектурата. Е-топија нуди брилијантна и концизна лекција за тоа како еволуцијата на информациската и на другите технологии го менува начинот на кој ги градиме работните места и заедниците, како управуваме со односите и како ги задоволуваме нашите материјални потреби. Ненаметливо ја поставува дигиталната технологија во историски и во материјален конеткст, правејќи ја на тој начин нешто од што не треба да се плашиме

– Рандал Лајман, San Francisko Bay Guardian

„На Куциевото познавање на книжевната техника му нема рамен, неговата сериозност е непобитна, тој е еден од интелектуално најпрефинетите романсиери што пишуваат денес.“

Вашингтон пост

189 ден

Автор: Џон Џ. Мичел
Издавач: Магор
Димензии: 15,5*22,5 cm
Тежина: 200 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил