Женската психологија

Женската психологија

Oваа извонредна книга претставува реакција на теориите во кои доминира машкоста, меѓу кои и гледиштето на Сигмунд Фројд. Карен Хорнај, потпирајќи се на своето искуство како терапевт, ги пренесува сите апсекти на женственоста, строго тестирајќи ги сопствените тези, но и оние на Сигмунд Фројд – особено во однос на жените. Ќе прочитате за: фригидноста, мајчинските конфликти, недовербата меѓу половите, промените во личноста кај женските адолесценти, проблемите во бракот, потребата за љубов… Научете повеќе за жените, знаењето „внатре“ е зачудувачко!

500 ден

Автор: Карен Хорнај
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил