Ciceron

За должностите

Кикерон третира прашања од општествениот и личниот морал, но во средиштето на вниманието е прашањето за должностите (морални) на секој поединец, како што посочува и самиот наслов. Кикерон настојува да даде дефиниција на должноста, како и препораки кои можат да му помогнат на човека да го обликува секојдневниот живот во сите прилики. Ова дело се одликува со прочуениот патриотизам на Кикерон, блескав стил и јазик со богати ритмувани, но одмерени и воедначени периоди, поради што многумина го сметаат за најдобро дело кога било напишано на етички теми.

190 ден

Автор: Марк Тулиј Кикерон
Издавач: Магор
Димензии: 13,5*20 cm
Тежина: 290 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил