За молитвата

Поднаслов: За Исусовата молитва

Молитвата е непрестано творештво, повозвишена од која било друга уметност или наука. Преку молитвата доаѓаме во допир со Бесконечното Битие. Со други зборови, животот влегува во нас преку овој канал. Молитвата е чин на највисока мудрост, доблест и убавина. Таа е светиот занес на нашиот дух. Но, патишатата на ова творештво се сложени.

Монах, пустиник, свештеник, духовник и духовен отец, основач на манастир, иконописец, црковен химнограг, писате, „мисионер“ се многуте харизми на отец Софрониј. Целиот свој живот тој стоеше пред тајната на човекот, чистиот и слободен „дух“ во тело кое е потчинето на космичките сили.

399 ден

Категорија , ,
Автор: Архимандрит Софрониј
Издавач: Икона
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил