Земјата што ја газиме

Роман за неочекуваната моќ на другиот да ја осветли нашата сопствена голотија.

На почетокот на ХХ век Шпанија станува дел од најголемата империја во историјата на Европа. По помирувањето, воената елита избира едно мало село во Екстремадура, како благодарност за водењето на окупацијата. Ева Холман, сопругата на еден од нив, живее во идилична повлеченост до моментот кога на нејзиниот имот се појавува еден таинствен човек кој целосно ѝ го окупира животот.

Романот зборува за начинот на кој се поврзуваме со земјата; со местото на кое се раѓаме, но и со планетата што нè крепи. Зборува и за борбата на една жена која сака да ја најде вистинската смисла на својот живот од која нејзиното образование ја оттргнало. Приказна за моќта на човекот за помирување со смртта, за раѓањето на емпатијата кога другиот ќе престане да ни биде туѓинец, за природата на една љубов поголема од нас самите. Емотивно четиво, книга што може целосно да нè смени.

350 ден

Автор: Хесус Караско
Издавач: Три
Димензии: 14*21 cm
Тежина: 260 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил