Имаше многу коњи

Добитникот на Бразилската награда за Најдобар роман е проза во нелинеарна структура, составена од 70 фрагменти. Сите фрагменти се случуваат во истиот ден (05.09.2020 година), во градот Сао Паоло, во Бразил. 

ПОНЕКОГАШ ВОЗНЕМИРУВАЧКИ, ПОНЕКОГАШ ТАЖЕН, НО СЕКОГАШ ИНТЕРЕСЕН РОМАН ЗА  СЕКОЈДНЕВИЕТО ВО САО ПАОЛО

339 ден

Автор: Луиз Руфато
Издавач: Икона
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил