Исполин

Пол Калме, таткото на Жан Калме, е опишан како вистински тиранин кој го спречува секој обид на својот син да биде она што е. Тој е моќна и уништувачка личност од витално значење што ја задушува и мажественоста на сопствениот син, а оди дури дотаму што му ја краде и првата љубов. Романот почнува со смртта и кремирањето на ова чудовиште, што кај протагонистот создава чувство на олеснување и слобода. Сепак, тоа чувство не трае долго, зашто татко му се чини дека се појавува во клучни моменти за да го казни за замислени злосторства. Според критичарите, ова неподносливо тажен роман го исцртува бавниот, но сигурен пат на еден човек кон трагедија.

350 ден

ISBN: 9786084780397 Категорија , , Tag
Автор: Жак Шесе
Издавач: Полица
Димензии: 192 стр. 13.5 х 20 cm
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил