Sead-Dzigal_Kvazijalistika

Квазијалистика

Есеите на Сеад Џигал се поттикнати од комуникациските технологии на нашето време, но и жешките случувања во изминативе неколку години кои, неспомнено, спрецифично ги определуваат односите на луѓето.
Навидум хетерогените текстови кои ги апсорбираат постапките препознатливи за есејот, епистолата, афоризмот – се обединуваат во луцидната моќ на сопственото теориско промислување на светот кое е поттикнато од мошне строго и среќно одбраната теориска литература.
Проникливоста во забележувањето на “малите невазжни нешта” и моќта за генерализација на текстовите се свртува во обратна насока – во духовит и автентичен авторски текст со кој Сеад Џигал категорично го дефинира своето идно автентично место во македонската култура.

Јадранка Владова

150 ден

Автор: Сеад Џигал
Издавач: Магор
Димензии: 16*16 cm
Тежина: 140 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил