КНИГА ЗА ПЕТТЕ ПРСТЕНИ

Поднаслов: Класичен водич за стратегија и лидерство

КЛИКНИ-ЧИТАЈ (првите страници од книгата)

Читајте ги поуките на Мусаши како поуки од најновите бизнис-менаџмент гуруа. Секој би можел да успее во бизнисот спроведувајќи ја проникливоста за конфликт и стратегија на Мусаши
Ова за првпат е запишано во петте книги за Земјата, Водата, Огнот, Традицијата (Ветерот) и Празнината. Ова е Патот за луѓето кои сакаат да ја научат мојата стратегија:

• Не размислувајте нечесно.
• Патот се достигнува преку вежбање.
• Запознајте се со секоја вештина.
• Научете ги патиштата на сите професии.
• Разликувајте ги добивката и загубата како што се

сфатени од светот.
• Развијте интуитивно расудување и разбирање за сè. • Забележувајте ги работите кои се незабележливи.
• Обрнувајте внимание дури и на ситниците.
• Не правете ништо залудно.

Извадок од КНИГАTA ЗА ПЕТТЕ ПРСТЕНИ

349 ден

Автор: Мијамото Мусаши
Издавач: Икона
Димензии: 136стр. 11х18 cm
Тежина: 150 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил