КНИЖАРОТ ОД КАБУЛ

499 ден

Автор: Осне Сејерштад
Издавач: Икона
Димензии: 256 стр. 13х20 cm
Тежина: 300 гр.
ОПИС

Интимен портрет на авганистанскиот народ; книга како ни една друга

Повеќе од дваесет години Султан Кан им пркосеше на авторитетите за да ги снабди со книги луѓето од Кабул. Беше апсен, испрашуван и затваран, и гледаше како неписмени војници горат купишта од неговите книги на улица.

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber