КОЛЕБЛИВИОТ ФУНДАМЕНТАЛИСТ

399 ден

Автор: Мосин Хамид
Издавач: Икона
Димензии: 176стр, 13х20 cm
Тежина: 200 гр.
ОПИС

Извинете господине, но можам ли да помогнам? Ах, гледам ве исплашив. Нека не ве плаши мојава брада: јас сум вљубеник во Америка

 

Така зборува таинствениот странец во кафулето „Лахор“ додека се спушта вечерта. Ве кани на чај; го дознавате неговото име и што го натерало овој човек, кој беспрекорно зборува англиски, да ве бара. Тој е полн со животно искуство; нашетан и образован. Го познава Западот подобро отколку Вие. И Ви ја раскажува својата приказна, како го прегрнал западниот сон – и една западна жена – и како обајцата го предале, а ноќта е сè потемна. Тогаш станува кристално јасна вистинската причина за вашата средба…

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber