Konzlozamentum_Saso-Gigov-Gish

Конзоламентум

Дело е роман во кој авторката ги истражува развојот и трансформацијата на различни ранливи ментални состојби. Главниот лик е жена прогонувана од желбата да ја освои Библиотеката, место во кое се содржи знаењето на светот. Под оваа невротична потреба да го контролира светот околу себе лежи нејзината огромна тага поврзана со неуспешната бременост.

Магијата и реализмот се преплетени во поетското пишување на Манхејмер. Авторката умешно ја доловува кршливоста на секојдневниот живот, оние мали тајни на секојдневието, бришејќи ја тенката граница меѓу реалноста и имагинацијата.

Дело ми дава силен поттик да читам – и да живеам.
Улрика Кнутсон

150 ден

Автор: Сашо Гигов Гиш
Издавач: Магор
Димензии: 12*20 cm
Тежина: 70 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил