ЛУДВИГ

349 ден

Автор: Давид Албахари
Издавач: Икона
Димензии: 156стр. 13х20 cm
Тежина: 200 гр.
ОПИС

Дејството на овој извонреден роман на Давид Албахари се одвива во Белград и говори за комплексното пријателство на двајца писатели, коишто се познаваат уште од студентските денови. Делото на фин „албахариевски“ начин, го преиспитува и го става под лупа тоа пријателство, во кое се содржи, колку поврзаност на двајца мажи во професионалниот и во приватниот живот, толку и константна несигурност, нелагодност и недоверба

 

„Лудвиг“ е концизен роман, структуриран така што донегде наликува на музичка тема, компактен романескен текст, којшто е најдобро така и да се чита: наеднаш, онака како што би ислушале некој клавирски концерт.

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber