Масони и Илуминати

Во ова негово дело, Робисон ги поставил темелите на модерните теории на заговор, со тоа што ги обвинил баварските илуминати како виновници за резултатите од
Француската револуција. Тие имале јадро од вистински верници, кои имале ради-
кални, атеистички, антимо-нархистички и најверојатно протофеминистички гледишта, кои во тоа време биле сметани како недолични.

300 ден

Автор: Џон Робинсон
Издавач: Ѓурѓа
Димензии: 184 стр. 12.5 х 20 cm
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
1 item Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?