Ментална хигиена

Ментална хигиена

Менталното здравје и менталната хигиена се сложени научни проблеми. Овде ќе прочитате кој е концептот на менталното здравје и какви се превентивните и конструктивните цели на програмата за ментална хигиена, кои се нејзините физички, психолошки и социјални фактори, образовни елементи и импликации и со какви видови деца се занимава таа. Можеби никогаш порано во историјата на цивилизираниот човек, примената на принципите на менталната хигиена во секој дел на индивидуалниот и заедничкиот живот, не била толку важна како денес. Трескавичното темпо на живот создава голема нервоза и напнатост. Здравото живеење на ова брзо време на глобално војување бара нервна и ментална рамнотежа и капацитет за прилагодување како никогаш порано. Откријте како да го зачувате и подобрите своето ментално здравје!

500 ден

Out of stock

Автор: Џ. Е. Волас Волин
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?