Место за двајца

Место за двајца

Повеќето приказни во ова дело се вистински лекции за доблестите што треба секој од нас да ги негува. Низ животната приказна што ја зема за подлога во своите раскази и романи, Маркиз де Сад секогаш дава поука како не треба да се однесуваме и како треба правилно да постапуваме во слични околности. Приказните варираат од едноставни анегдоти, со пресврт во дејството, до остроумни скокотливи комедии, па дури и со фантастични елементи. Како и да е, Садовиот познат однос кон религијата, моралноста и француската влада останува препознатлив во секоја приказна.

200 ден

Out of stock

ISBN: 9786082012759 Категорија , Tags ,
Автор: Маркиз де Сад
Издавач: Ѓурѓа
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?