МИСЛИ ЗА ЖИВОТОТ И УМЕТНОСТА

Поднаслов: Мисли

399 ден

Автор: Леонардо да Винчи
Издавач: Херои
Димензии: 200стр. 13х20 cm
Тежина: 200 гр.
ОПИС

Ништо не го јакне авторитетот како молчењето Едноставноста е највисока сатисфакција Каде има многу галама – таму нема знаење

Нема вистина во оние науки
каде што не се применува математиката

Сликарот кој не се сомнева во својата способност малку постигнува

Кој што ќе се впушти во расправа наведувајќи разни авторитети не ја користи својата интелегенција – туку, само своето памтење

Ги сакам оние кои се смеат на проблемите, кои пронаоѓаат нова сила во проблемите па стануваат уште похрабри… зашто се спремни

да ги следат своите принципи до смртта Само големите луѓе можат навистина да сакаат

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber