МОЛБА ЗА ЕРОС

Поднаслов: Одлични есеи за границите и недостапните територии

449 ден

Автор: Сири Хусведт
Издавач: Икона
Димензии: 196 стр. 13х19 cm
Тежина: 250 гр.
ОПИС
  • Кога сум будна јас сум жена, но понекогаш во моите соништа јас сум маж. Во секоја книга, телото на писателот надостасува и ова отсуство ја претвора страницата во место каде сме навистина слободни да го слушаме мажот или жената што зборува. Кога пишувам книга, јас и слушам. Ги слушам ликовите како зборуваат божем се тие надвор од мене, а не во мене… Во моите сништа, се наоѓам растргната меѓу двата пола и се прашувам од кој сум. Ова што не знам ми пречи, но кога пишувам, истата оваа неодреденост ме ослободува и сега сум слободна да ги населам и мажите и жените и да ги раскажам нивните приказни
  • ‘Молба за ерос’ е неверојатна колекција на есеи од авторот на ‘Што сакав’, во која се осврнува на многу теми опфатени во нејзините романи – идентитетот, сексуалната привлечност, меѓусебните односи, семејството, менталната болест, моќта на имагинацијата,чувството на припадност и морталитетот. Во три случаи, таа се фокусира на романите на други писатели – Дикенс, Џејмс и Фицџералд. Таа, исто така, се навраќа и на нејзините сопствени романи, давајќи невообичаен увид во нивното создавање. Без оглед која е нејзината тема, нејзиниот пристап е непроменет, интимен и разговорлив, кој нè поканува да ги споделиме своите мисли и да размислуваме за сопствените ставови и идеи.
Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber