МОЛИТВЕНИК

Поднаслов: Голем молитвеник

Издавач: Икона
Димензии: 432стр. 13х20 cm
Тежина: 450 гр.
ОПИС

СОДРЖИНА

Мало повечерие

Тропари на повечерие за секој ден

Молитви пред спиење

Акатист кон пресветата и животворна Троица

Акатист кон преслаткиот Господ наш Исус Христос

Акатист кон Пресвета Богородица

Акатист кон причестувањето со светите Христови Тајни

Молебен канон кон Пресвета Богородица

Канон кон Ангелот Пазител

Канон кон свети Јован Претеча

Покаен канон кон Господ наш Исус Христос

Канон кон светите Апостоли

Канон кон Чесниот и Животворен Крст Христов

Канон кон Сите Светии

Последование за упокоените

Пасхален канон

Пасхално молетвено правило

Покајно молитвено правило

Утрински молитви

Молитви за разни потреби

молитва за отворање на умот

молитва на свети Филарет Московски

утринска молитва на свети Филарет Московски

молитва покајна на свети Симеон Новиот Богослов

молитва на свети Јован Кронштадски

молитва за соборна љубов на архимандрит Софрониј

молитва при влегување во Храмот Божји

молитва при излегување од Храмот Божји

молитва кон Господа кога сме тажни

молитва кога сме тажни, кон Пресвета Богородица

молитва пред исповед

молитва пред учење

молитва по учење

молитва пред работа

молитва по работа

молитва за Нова Година

молитва за роденден

молитва за именден

молитва за благослов на домот

молитва за мир во домот

молитва при склучување брак

молитва на сопружниците кои немаат деца

молитва на бремена жена за запазување на породот

молитва на родителите за нивните деца

молитва на децата за нивните родители

молитви пред и по јадење

молитва na болен

молитва на болен

молитва за трпение кога сме болни

молитва за оние кои се на пат

молитва на затвореник

молитва за оние кои нé мразат

молитва за дар на проштевање

Час први

Час трети

Час шести

Час деветти

Секојдневна полуноќница

Саботна полуноќница

Неделна полуноќница

Молитвено правило пред Света Причест

Молитвено правило по Света Причест

Великиот канон на Свети Андреј Кристки

Понеделник во првата недела од Великиот пост

Вторник во првата недела од Великиот пост

Среда во првата недела од Великиот пост

Четврток во првата недела од Великиот пост

Четврток во петтата недела од Великиот пост

Правила и одредби на Православната Црква за постот

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber