Мојата борба (прв дел)

Мојата борба е едно од најконтроверзните дела на светот. Кога се појавил нејзиниот прв том во Германија, на 19 јули 1925, била наречена „Библија на германскиот народ“. Според К. Хајден, таа спокојно може да се нарече Библија, но – сатанистичка! Во неа Хитлер го фалсификувал својот живот, претставувајќи се во херојска светлина достојна за водач на една партија и за творец на националсоцијализмот.

300 ден

ISBN: 9786082012179 Категорија , , Tag
Автор: Адолф Хитлер
Издавач: Ѓурѓа
Димензии: 240 стр. 12.5 х 20 cm
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?