МОЈАТА БОРБА 2 - ВЉУБЕНИОТ ЧОВЕК

Поднаслов: ИЗЛУДУВАЧКИ И ФАСЦИНАНТНО – Daily Telegraph

599 ден

Автор: Карл Ове Кнаусгард
Издавач: Икона
Димензии: 536стр. 13х20 cm
Тежина: 500 гр.
ОПИС

Во Вљубениот човек, втората од шесте кнги од циклусот Мојата борба, Кнаусгард зборува за бурните меѓусебни односи, за искушенијата на родителството, и потребата да се создаде голема уметност. Неговата особена проникливост и возбудлива искреност треба да се прочитаат за да се поверува во нив.

“Внимателно испитувајќи го својот свет, тој им дава на читателите поттик да размислуваат за сопствените животи. Тој открива многу за себе и своите најблиски, но од Мојата борба најмногу учиме за нас самите” Independent

Мојата борба е прустовско откривање на неговото минато, во кое Кнаусгард создава универзална приказна за борбите, големи и мали, коишто ги водиме во нашите животи. Мојата борба е длабоко сериозно и возбудливо дело.

Првиот роман на Карл Ове Кнаусгард Надвор од светот (Ute av verden, 1998) е единствениот дебитантски роман којшто ја добил
The Norwegian Critics’ Prize. Неговиот втор роман Време за секоја можност под небото (En tid for alt, 2004) исто така наиде на одушевување
кај публиката, а неговиот последен роман Мојата борба (Min kamp, 2009- 2011) е добитник на наградата Brage и е прифатен како ремек дело секаде каде што е објавен.

Неговото нескротливо размислување е величествено и пружа порој од идеи. Храбро и самоуверено, Кнаусгард го насликува животот во целата негова ширина.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber