Nadja_Andre-Breton

Надја

Надја (1928) е првиот и можеби најдобриот надреалистички роман на сите времиња. Идејата на надреалистите за фаталната љубов и за фаталната жена доминира низ страниците на книгата, во која Париз станува магичен, флуиден град, исполнет со мистерии и моделиран од необични настани и совпаѓања.

Преведувачката Анка Ѓурчинова ја има добиено наградата „Ванѓа Чашуле“ за најдобар превод во 2010 за овој роман од страна на Сојузот на литературни преведувачи.

190 ден

Автор: Андре Бретон
Издавач: Магор
Димензии: 12*17 cm
Тежина: 140 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?