НАЈУБАВАТА ЖЕНА ВО ГРАДОТ И ДРУГИ РАСКАЗИ

Поднаслов: Кратки Раскази

449 ден

Автор: Чарлс Буковски
Издавач: Икона
Димензии: 232 стр. 13х20 cm
Тежина: 200 гр.
ОПИС

„Професионален нарушувач на спокојството. Лауреат на американскиот андерграунд.“ Newsweek

“Еден од оние автори кого секој нов читател го чита со престапничка возбуденост“. The New Yorker

“Забавен и остроумен, добар набљудувач, искрен и вешт во доловувањето на деталите“. Times Literary Supplement

Испливувајќи од литературниот андерграунд, дивите и бесмртни раскази на Буковски станаа култни. Ова e колекција од кратки раскази, поврзани со теми како што се очајанието и осаменоста, бесмислените работи коишто сме принудени да ги работиме, сексуалните перверзии и потребата за вистинска поврзаност и блискост со луѓето во длабоко нарушениот свет, во кој сме сѐ пооддалечени едни од други. Истовремено исполнети и со нискост и со возвишеност, со рамнодушност и со чувствителност, со возвишеност, со рамнодушност и со чувствителност, со лудило и со луцидност, овие раскази продолжуваат со лудило и со луцидност, овие раскази продолжуваат да одѕвонуваат во нас уште долго време откако ќе ги прочитаме.

Чарлс Буковски е еден од најпознатите и најпродуктивните американски писатели. Во текот на својот живот има издадено над 45 книги со поезија и проза.

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber