НЕВИНАТА ЕРЕНДИРА И ДРУГИ РАСКАЗИ

399 ден

Автор: Габриел Гарсија Маркез
Издавач: Икона
Димензии: 196 стр. 13х19 cm
Тежина: 200 гр.
ОПИС

Овие приказни изобилуваaт со љубов и прељуби, руиниранa убавина и магични жени. Тоа е суштината на Маркез.

Guardian

Станува сè повеќе и повеќе забавно да се чита. Го објаснува вистинското значење на зборот „чудесно“.

Маркес пишува со лирски и магичен јазик како никој друг. Еден од најпримамливите писатели на дваесеттиот век.

Anne Tyler

Реченица по реченица, нема друг писател на светот толку дарежлив со инцидентни задоволства.

Independent

Секој збор и инцидент сѐ вклопува, сѐ оди заедно. Делото е уредно совршен организам.

Financial Times

Продавница
0 items Кошничка

Кошничка

Затвори

Најава

Затвори

Scroll To Top
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber