Nedela_Ermis-lafazanovski

Недела

Недела. Обичен ден во кој обични луѓе ќе се најдат во необични околности кои предивикуваат преиспитување на моралните, етичките и општествените вредности. Заробени помеѓу четири ѕида, јунаците на дејството раскажувајќи ја секој својата приказна, ја раскажуваат, конструираат и напати ја измислуваат приказната за индивидуата, колективот, градот, државата и светот. Од овде се раѓа и дилемата: каква е таа приказна? Смешна? Или можеби трагична!

105 ден

Автор: Ермис Лафазановски
Издавач: Магор
Димензии: 12,5*20 cm
Тежина: 190 гр.
Кошничка
Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил

Најава

Немате профил?