nezavrseno_bitie

Незавршено битие

Во „Незавршено битие“ отец Стефан Санџакоски ос­танува доследен на определбата смело да се соочува со крупните и истовремено суптилните теолошки теми и проблеми, особено од областа на патристичката философија, аскетската теологија и христијанската етика. Но, неговата истражувачка љубопитност не запира таму. Тој ги подотвора портите и на другите научни регии и ги ѕирка мистериите својствени за философијата, пси­хологијата, социологијата, историјата, агиологијата, ан­тро­пологијата, уметноста и книжевноста. Посебна нагласка тре­ба да се стави на корпусот научно-истражувачки текстови од доменот на аскетската антропологија. Авторот сака и успева да ја вишнее новата пат­рис­тичка мисла во Македонија, до рамништето на икуменското пра­вославно богомислие.рашањето „Зошто страдаме?“

350 ден

Автор: Стефан Санџакоски
Издавач: Три
Димензии: 14*20,5 cm
Тежина: 220 гр.
Кошничка

Најава

Немате профил?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Продавница
0 items Кошничка
Мој Профил